Verhaal Eric

Hi Eric van den Hurk hier. 

Met een achtergrond als gemeenteambtenaar (17 jaar) en vervolgens als interimmanager en projectmanager bij een adviesbureau in de gemeentemarkt, durf ik te zeggen dat de nodige kennis en ervaring aanwezig is. In 2015 kwam ik terecht bij Step in Control en inmiddels ben ik ook partner. 


“De weg ernaartoe is ook belangrijk.”

Veel gemeenten zie ik als behoudend. “Zo deden we dat en de komende 10 jaar veranderen we dat ook niet.” Tjsa, daar denk ik dus anders over. Kracht, enthousiasme en vaardigheden is vaak wat ontbreekt. Als ik aan de slag ga met gemeenten, gebeurt dat veranderen wel. 

“Het enige nadeel van de gemeente is dat ze niet failliet kunnen.”

  Meegaan met de tijd en markt is voor veel bedrijven een drijfveer om te veranderen. Bij gemeenten werkt dat anders. Maar als je de juiste vorm kiest en daar de juiste inzet op loslaat, dan lukt veranderen wel. Ik wil die olievlek verspreiden. Bijvoorbeeld bij het versterken van de bedrijfsvoering die zo nodig is. Dan neem ik mensen daarin mee, laat hen aansluiten en vervolgens zeggen anderen ‘hé, dat willen wij ook!’ Dat is toch wat je wilt?


  Kunnen veranderen

  Mensen die bij de gemeente werken houden van zekerheid. Ik vind het belangrijk om mensen de veiligheid en rust te bieden om te kunnen veranderen. 


  Het liefst doe ik trouwens zelf niks bij de gemeente. Nou ja, bij wijze van spreken dan hè. Ik werk samen met de managers en medewerkers en coach hen. Na oplevering van het project is alles geborgd en heb ik mezelf overbodig gemaakt. Daar sta ik voor. En dat alles met een vleugje humor!


  Werken bij Step

  Werken bij Step is heerlijk! Met zijn drieën hebben we veel plezier, kunnen we alles tegen elkaar zeggen en we hebben geen last van ego’s of tenen die te lang zijn. 


  Ik hou me bezig met de dagelijkse bedrijfsvoering van Step, met BTW-ondersteuning bij gemeenten, intakes en opleveringen. Ook krijg ik als projectleider opdrachten rondom het invoeren van rechtmatigheid. 

   Wat wil je verder nog van me weten?

    • Ik heb altijd veel gesport; voetbal, tennis. Weliswaar op een dramatisch niveau. Als je het maar naar je zin hebt hè? 
    • Golf doe ik nog steeds en wielrennen ook.
    • Ik ben gek van paardensport, vooral harddravers. Ik mag ook weleens een gokje wagen met een tientje of vijftig euro. Vooral voor de lol. De sfeer eromheen is wat me aantrekt.
    • Odijk is de plaats waar ik woon samen met mijn vrouw Bianca. Wij hebben een zoon die inmiddels het huis uit is.
    • Humor is mijn manier om mensen te verbinden, in beweging te krijgen en te coachen.

    Ken je mijn collega’s Wim en Joost ook al?