Verhaal Wim

Hi, Wim Fokker hier. Heel bewust koos ik flink wat jaren geleden dan ook om te werken voor de overheid. Gemeenten staan het dichtst bij de burger en kunnen veel zaken het beste uitvoeren qua beleid. Alleen met alle wet- en regelgeving die gemeenten over zich uitgestort krijgen, proberen ze het wel goed te doen, maar tijd en middelen om het echt goed voor elkaar te krijgen, ontbreken. Juist dat dingen maatschappelijk rendement opleveren vind ik zo belangrijk. 

Iets toevoegen aan de maatschappij. Het is niet alleen maar nemen, maar ook geven. Daar zet ik me graag voor in!

  Van je hobby je werk maken

  Ik hou me bezig met fiscale vraagstukken, btw, vennootschapsbelasting en deels met rechtmatigheid. Een bijzondere ommezwaai als je weet dat ik biologie studeerde. Al snel had ik door dat ik van vogels bestuderen niet mijn beroep kon maken (gelukkig wél mijn hobby). In die tijd was ik al druk bezig met politiek en kwam de vraag op mijn pad of het openbaar bestuur niet iets voor mij was. 


  Gemeente Hilversum

  Op dat moment zochten ze bij de gemeente Hilversum iemand om ‘de cijfers aan elkaar te knopen’. Gegevens verzamelen en bewerken deed ik bij mijn studie biologie ook vaak. En zo kwam ik erachter dat werken bij de gemeente hartstikke leuk is! Vooral klantcontact en ook bestuursrecht vond ik heel interessant. 


  En zo werkte ik door de jaren heen bij diverse gemeenten. Op een gegeven moment kwam ik terecht bij BMC, een adviesbureau binnen gemeenten. Daar leerde ik Eric kennen. Dat klikte enorm! Jaren later toen ik besloot weer een stap te maken kwam, niet geheel toevallig, Step in Control in beeld. Uiteindelijk ben ik ook ingestapt als partner. 


  In plaats van kiezen om te werken bij één gemeente, koos ik er met het werken bij Step voor om een heleboel gemeenten te helpen bij het uitvoeren van hun beleid. Een mooie manier voor mij om me in te zetten voor de maatschappij!

   Wat wil je verder nog van me weten?

     • Ik ben 58 jaar, woon in Vreeland en heb 2 kids – die inmiddels uit huis zijn.
     • Aan mijn studie biologie heb ik mijn hobby overgehouden waar ik hartstikke druk mee ben: vogelonderzoek (voornamelijk op Schiermonnikoog).
     • Ik schaak bij een gezelligheidsvereniging.
     • In mijn dorp ben ik actief betrokken bij de Protestantse gemeente, nu als penningmeester.
     • Vanwege mijn kennis van zaken ben ik op dit moment ook betrokken bij de restauratie van een orgel in de Vituskerk in Hilversum.
     • Jarenlang ben ik lid van de Raad van Toezicht geweest van de bibliotheek en was ik raadslid in Loenen aan de Vecht (tot aan de fusie naar Stichtse Vecht).
     • Samen met mijn vrouw bezoek ik graag musea en tentoonstellingen. Ik ben dol op kunst en geschiedenis.

     Ken je mijn collega’s Eric en Joost ook al?