Over Step in Control

We zijn een enthousiaste no nonsens club die sinds 2011 bestaan. Ons uitgangspunt? Draag bij aan een betere maatschappij en houd het simpel. Bij alles wat we doen zit dat in ons achterhoofd. Oh ja, en ‘we’ zijn Joost, Wim en Eric. 

Al 20 jaar horen we dezelfde boodschap bij gemeenten: “de basis moet op orde”. Onwerkelijk dat zoiets simpels, zo lang moet duren vinden wij. De hoogste tijd dus om daar nu echt het verschil in te gaan maken. 

Als gemeente ben je er voor je inwoners en dat is dan ook waar we je bij Step mee helpen. Samen zorgen we ervoor dat die basis op orde is zodat je maatschappelijk effect kunt creëren én verantwoorden. 

Dat doen we door slim gebruik te maken van de mogelijkheden die er al zijn, die zich bewezen hebben en door deze te vereenvoudigen. En dan kan je tegen je inwoners zeggen: 

  • Dit was de verkiezingsbelofte 
  • Dit hebben we gerealiseerd en 
  • Dit leverde de het op


Maatschappelijke uitdagingen oplossen en duurzaam bijdragen aan het welzijn van je inwoners. Dat wil je toch als gemeente? 

EN DIT DOEN WE

Wij maken van jouw gemeente een superheld door jullie te begeleiden bij het realiseren en verantwoorden van maatschappelijk resultaat. Dit doen we door de rechtmatigheid in te vullen en effectsturing in te richten. 


En het mooie is, jullie besparen ook nog eens:

Geld, wat je kunt inzetten waar het voor bedoeld is: jullie inwoners

Tijd, die je kunt inzetten om echt waardevolle dingen te doen als gemeente
Energie, zo kunnen jullie met meer energie en vertrouwen de juiste dingen op de juiste manier doen en de verkiezingsbelofte waarmaken, verantwoorden én aantonen


HELP ME MET RECHTMATIGHEIDS VERANTWOORDING      HELP ME MET MAATSCHAPPELIJKE-EFFECTSTURING

3X STEPPERS

Joost

Joost heeft voor organisaties zonder winstoogmerk gewerkt. Waarbij de focus lag op verbetering van de maatschappij. Begonnen in de cultuursector, daarna de overstap gemaakt naar gemeenten. Hij heeft met elke gemeente ooit wel eens contact gehad. Wat Joost graag zegt:

Het verhaal van joost
“Het klinkt simpel en dat is het ook.”

Wim

Wim is altijd al geïnteresseerd geweest in het reilen en zeilen van gemeenten. Rolde per toeval eerst in de landelijke politiek, om daarna voor 9 jaar als raadslid voor het CDA actief te zijn geweest. Wat Wim graag zegt:

Het verhaal van Wim
“Zorg eerst goed dat de basis in orde is, want daarna kan je pas voor een ander zorgen.”

Eric

Als voormalig leidinggevende bij gemeentelijke afdelingen, heeft Eric altijd met zijn voeten in de ‘gemeentelijke klei’ gestaan. Maakt zich hard voor een gemeente als partner die zegt “Het kan, tenzij”. Wat Eric graag zegt:

Het verhaal van Eric
“De weg ernaartoe is ook belangrijk”

Dit is wat we samen met gemeenten voor elkaar krijgen:

  • We delen onze kennis en oplossingen met meer dan 200 gemeenten via onze expertmeetings. Helemaal gratis en voor niks!
  • We zorgen ervoor dat we de maatschappelijke meerwaarde realiseren en verantwoorden
  • We zorgen dat alles financieel, fiscaal en juridisch helemaal in orde is, zodat niemand zich zorgen hoeft te maken
  • We hebben al meer dan 130 gemeenten geweldig voorbereid op alles wat komen gaat. Bring it on!
  • Bij maar liefst 30 gemeenten houden we een oogje in het zeil (horizontaal toezicht), want we willen alleen maar het beste voor iedereen
  • We haalden in totaal al 80 miljoen euro terug aan teveel betaald belastinggeld voor maar liefst 130 gemeenten. Dit geld gaat nu weer terug naar de gemeenschap. Gaaf toch?
  • En het mooiste van alles: alle gemeenten halen voordeel uit een samenwerking met Step in Control. Daar zijn we best een beetje trots op. 


Dus wil jij ook impact maken binnen jouw gemeente? Laten we dan snel aan de slag gaan!

aanhetwerk

Dit is onze visie

Kom op, gemeenten! Jullie zijn er voor de inwoners, niet om interne brandjes te blussen. Dat is waarom Step jullie graag helpt. Samen zorgen we ervoor dat de basis op orde is, zodat jullie kunnen zorgen voor maatschappelijk effect én het ook nog eens kunnen verantwoorden. 


We zien dat veel gemeenten de wens hebben om zich te richten op maatschappelijke effecten, maar dat het verantwoorden van de financiën veel tijd, energie en middelen kost.


Wij helpen jullie om je te focussen op het sturen en verantwoorden van de maatschappelijke effecten. Want het oplossen van uitdagingen en het welzijn van jullie inwoners is uiteindelijk waar het om draait! 


In de samenwerking maken wij gebruik van wat er al is, wat zich al bewezen heeft en maken we het allemaal wat makkelijker voor jullie. Gewoon de juiste dingen, juist doen en het simpel houden. Daar worden we blij van.  


Maatschappelijke uitdagingen oplossen en duurzaam bijdragen aan het welzijn van je inwoners. Dat wil je toch als gemeente?