Rechtmatigheid

Jij wil zekerheid over de uitkomst. Wij helpen je versimpelen zodat je tijd, energie en kosten bespaart.

Je zit weer eens te worstelen met die vervelende rechtmatigheidsverklaring. Iedere keer die moeite om inzicht te krijgen of het allemaal wel klopt. Je collega’s zien je aankomen; “het is weer zover hoor, de gegevensuitvraag voor de controle. Irritant!” Zucht. Waarom kan het niet gewoon wat leuker, slimmer en makkelijker zodat jij die superheld bent in plaats van die eindeloze zeur?


Deze gedachtes blijven door je hoofd spoken:
  • Hebben we het publieke geld wel juist besteed binnen alle wet- en regelgeving?
  • Zijn we niet per ongeluk vergeten een paar regels te volgen bij subsidieaanvragen en aanbestedingen? 
  • Zou het college wel akkoord met gaan de verklaring?


Wat nou als… voor eens en altijd de basis op orde is? Zodat jij van alle shit en moeite af bent die het je iedere keer kost om alles te kunnen aantonen? Dat je inzicht hebt waarmee je vooraf en tijdens het proces wet- en regelgeving aantoont zonder de hele organisatie overhoop te hoeven halen? Dat je vertrouwen, zekerheid en de rust voelt om dit allemaal zelf te organiseren? 

“Joh, maar het gaat toch goed, want we krijgen
een accountantsverklaring…?”

Stel je eens voor dat

  • De basis nu voor eens en altijd op orde is en je tijd, geld en energie bespaart?
  • Je volledige zekerheid en inzicht krijgt en geen gedoe meer hebt met het college en de bestuurder?
  • De accountant kan rekenen op jouw werkzaamheden omdat het goed genoeg is om mee te nemen in de verklaring?
  • Je de bedrijfsvoering versterkt, gebruikmaakt van bestaande applicaties en tegelijkertijd overbodige applicaties de deur uit kunt doen?
  • Medewerkers niet eindeloos dossiers meer hoeven door te ploegen?


Rechtmatigheidsverantwoording die beter, simpeler en makkelijker is, zonder extra applicaties, middelen en mensen. Wij coachen jou in het vertrouwen en de rust om het te gaan doen én om het te borgen binnen je organisatie. Dat is onze belofte. 

– Eric van den Hurk

"En dat alles met een vleugje humor!” 

  “Het liefst doe ik zelf niks. Nou ja, bij wijze van spreken dan hè. Ik werk samen met de medewerkers en coach hen. Na oplevering van het project is alles geborgd en heb ik mezelf overbodig gemaakt. Daar sta ik voor. En dat alles met een vleugje humor!” 

Jouw 7 superkrachten als je hiermee aan de slag gaat:

1.  Jij bent de Sherlock Holmes van de rechtmatigheidsverantwoording!
Uitkomsten voorspel je moeiteloos en je kunt het hele proces op een eenvoudige manier toetsen.


2.  Je vindt altijd een manier om dingen slimmer en beter te doen binnen je eigen organisatie. 3.  Je bent de geldbespaarder. Je snort op waar je geld kunt besparen en zorgt ervoor dat het bij de inwoners terechtkomt. Zo ben jij een held voor hen!4.  Je bespaart tijd. Alle ins en outs ken jij. Je weet waar je het over hebt en je krijgt bijna geen opdrachten meer vanuit de managementletter van de accountant. Fijn; tijd overhouden voor de leuke dingen in het leven!5.  Je bespaart energie; je krijgt volledige en overdraagbare dossiers en de first line of defence ligt volledig in de lijn.6.  Jij zorgt voor die enorme boost in de informatievoorziening! Die informatie is beschikbaar voor de inwoners en je laat hen zien wat er allemaal gebeurt. 7.  Je gebruikt bestaande applicaties waarvoor ze bedoeld zijn en overbodige applicatie kunnen de deur uit. (Mooi! Ook dat bespaart weer geld) 

Joyce Akkermans

Joyce Akkermans

GEMEENTE ZUIDPLAS

GOEDE STAPPEN GEZET

WE HEBBEN DE AFGELOPEN PERIODE MET ELKAAR GOEDE STAPPEN GEZET ZODAT DE FINANCIËLE RECHTMATIGHEID IN 2022 EEN SUCCES GAAT WORDEN. EN DAARNAAST KIJKEN WE MET VERTROUWEN NAAR DE STIP OP DE HORIZON VOOR DE DOORGROEI NAAR EEN VOLLEDIG IN CONTROL STATEMENT.

Veel gestelde vragen rechtmatigheidsverantwoording

Is de rechtmatigheidsverantwoording nu verplicht?

Op 27 september 2022 vond de behandeling van het wetsvoorstel in de 1e kamer plaats. Het wetsvoorstel is als hamerstuk vastgesteld en daarmee is de invoering van de rechtmatigheidsverantwoording vanaf 2023 definitief.

Werken jullie bij Step in Control met een eigen toepassing?

Nee. Jullie hebben namelijk alles al in huis en daar maken wij gebruik van. Sterker nog; de kans is groot dat er zelfs afscheid genomen kan worden van bestaande applicaties omdat deze overbodig zijn.

Bij welke vormen van rechtmatigheid helpen jullie ons?

Om het nu gaat om financiële, fiscale of juridische rechtmatigheid? Wij helpen je. En niet alleen dat. Wij maken onszelf overbodig omdat na oplevering het project ook binnen jullie eigen organisatie geborgd is.

Is elke rechtmatigheidsverantwoording bij iedere gemeente hetzelfde?

Nee. Elke gemeente heeft zich te houden aan hetzelfde wettelijk kader maar geen gemeente is hetzelfde. Daarom vult iedere gemeente de rechtmatigheidsverantwoording in op een manier die bij de individuele gemeente past. Dat invullen doet iedere gemeente wel weer via een set van spelregels. En de regels van het spel? Die kan je leren. Wij helpen je daarbij.