Wie jij bent

Net als iedere andere gemeente, heeft ook jouw gemeente een uniek karakter. Wat iets minder uniek is, is de ontbrekende visie. Juist een visie geeft gemeenten richting. Het helpt jullie om te bepalen waar je naartoe wil en hoe je daar komt.

Maar op dit moment ligt jullie focus vooral op de bedrijfsvoering. Doeltreffendheid, doelmatigheid, de basis op orde, daar houden jullie je volop mee bezig. Net als met de rechtmatigheidsverantwoording richting de accountant. Want oehhh, die accountantscontrole zorgt jaar na jaar voor nogal wat opschudding. 


 • Wat heeft de accountant dit jaar weer allemaal op en aan te merken?
 •  Bonnetjes, facturen en dossiers moeten uit alle hoeken en gaten tevoorschijn getoverd worden
 • Is het publieke geld wel zorgvuldig en zuinig besteed?
 • Kan het college de rechtmatigheidsverklaring afgeven? 
 • En bovenal: alles kost bakken met geld, tijd, energie en frustratie

In plaats van de accountantscontrole en de rechtmatigheid te ervaren als frustrerend gedoe, zie jij dit als een geweldige mogelijkheid.

  Want als jij dit nu als kans aanpakt voor jouw gemeente, dan zijn de voordelen eindeloos:

  • Eindelijk komt de basis op orde, voor eens en altijd. Dat aangekondigde ravijnjaar in 2026? Daar maak jij je geen zorgen over. Jij bent volledig in control.
  • Naast dat het geld zorgvuldig en zuinig is uitgegeven, kan jij nu ook aantonen dat het geld zinnig besteed is. 
  • Jullie besparen geld, kostbare tijd en energie die je eindelijk kan besteden aan waar je voor op aarde bent: je inwoners zo goed mogelijk helpen


  Wat een verademing zou het zijn als dit allemaal soepel zou verlopen. Alleen, waar begin je precies? 

- Anne

Zo ervaart Anne Step

“Het interesseert me niet zoveel hoe jullie het doen met applicaties en zo, maar ik wil weten: waar gaan we als gemeente naartoe? Wat is onze stip op de horizon? Dát weten jullie samen met ons als geen ander neer te zetten en te bereiken.” 

Houd het simpel


Jij leest graag

Dan is dit boek voor jou een aanrader: Houd het Simpel.

Na het lezen van dit boek: 

1) Weet jij welke 6 wetmatigheden de inrichting van jouw gemeente bepalen, zonder het unieke karakter uit het oog te verliezen.

2) Kan je deze wetmatigheden toepassen door het praktische stappenplan. Hierdoor krijg je gegarandeerd een aansturing die eindelijk wel werkt.

3) Krijg je na al die jaren de basis op orde binnen jouw gemeente én heb je eindelijk ruim voldoende tijd, geld en aandacht voor je inwoners. 

  Je gaat liever in gesprek

Kan jouw gemeente wel wat hulp gebruiken bij het formuleren van een visie? Ben je er klaar voor om na 20 jaar de basis op te krijgen? Wil jouw gemeente zich richten op de inwoners en kunnen vertrouwen op een bedrijfsvoering die rust geeft en werkt?

Samen zorgen we ervoor.

Dat doen we door slim gebruik te maken van de mogelijkheden die er al zijn, die zich bewezen hebben en door deze te vereenvoudigen. Want simpel, dat is waar we bij Step voor staan.

Je luistert liever

Nu beschikbaar: 

Sparren met Parren
Gemeente Praat: dé podcast voor en door gemeenten

WIJ WERKEN VOOR OA:

null   null      null    null   null

null   null   null   Gemeente Gouda   null.   null         null   null    null   null