Houd het simpel

Houd het Simpel

Bespaar tijd, geld en energie met een gemeentelijke structuur die (eindelijk) staat als een huis. 

Gemeentelijke organisaties zijn complex (gemaakt). Iedereen raakt verstrikt in details en verliest daarbij uit het oog dat er bepaalde wetmatigheden zijn die de inrichting van een organisatie bepalen. Daardoor is er binnen gemeenten al jaren een worsteling gaande om de basis op orde te krijgen. Maar wat als er een eenvoudige manier is waarmee je die complexiteit ontrafelt?

 “Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen” 

– Robert Ascham

  Een waardevolle ervaring

  ➡️ Pak een kop koffie (of heb je liever thee, dat is helemaal oké), zet je stoel achterover en leg je benen op tafel. Adem een keer diep in en blaas uit.

  ZO VOELT HET.
  🟢 De basis op orde in jouw gemeente.
  🟢 Kostbare tijd en energie besparen.
  🟢 Een gemeentelijke structuur die staat als een huis.
  🟢 Stuur- en managementinformatie voorhanden hebben.
  🟢 Doen waarvoor je als gemeente op aarde bent: je inwoners zo goed mogelijk helpen.

  Dit is toch wat je wil?
  Goed nieuws! Alles wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen in jouw gemeente, is slechts een investering van
  € 19,99 in het boek: ‘Houd het simpel’.

–Joost Parren

"Verstrikt in complexiteit"

Toen ik startte met het schrijven van het boek 📗 ‘Houd het simpel’, dacht ik dat het schrijfproces snel klaar zou zijn. De inhoud lag er al, de visie was duidelijk en toch... raakte ik verstrikt in dezelfde complexiteit die ik wilde oplossen. 𝙄𝙧𝙤𝙣𝙞𝙨𝙘𝙝, 𝙩𝙤𝙘𝙝?


Het proces was precies wat ik nodig had. Ik mocht terug naar de eenvoud. Want daar ligt voor jouw gemeente de sleutel bij het vinden van een oplossing voor de complexiteit waar je al jaren mee worstelt. 

Welke van deze 3 situaties herken jij in jouw gemeente?

1. Sinds jaar en dag start jullie gemeente het ene verbetertraject na het andere. Maar echte successen en vreugdedansjes blijven uit.

2. Je organisatie heeft nog altijd een nijpende behoefte aan betere management- en stuurinformatie.

3. In het complexe gemeente-oerwoud beschrijf je voor de zoveelste keer de processen in de hoop dat het nu wél helpt om ein-de-lijk de basis goed op orde te krijgen. 


En? Welke kon je afvinken?

Al was het er maar eentje, dan is het boek ‘Houd het simpel’ waardevol voor je. Daarmee heb jij namelijk een handboek voor gemeenten in handen waarin je van A tot Z meegenomen wordt in de theorie om bovenstaande situatie(s) op te lossen. En met heerlijke praktische handleidingen om je er stap-voor-stap doorheen te loodsen. 

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Vandaag het boek “Houd het simpel” geschreven door Joost Parren van StepinControl ontvangen.

 Ik wilde het boek graag lezen omdat ik de bijdragen van Joost altijd erg verfrissend en interessant vind om te lezen. Een waardevol handboek voor gemeenten. – Maddy

Ms. Nameless
Add Your Stars
Joost Parren top! 

Een handboek dat iedere gemeente in handen (en niet in de kast) zou moeten hebben! - Wendy

Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik ga je boek de komende maanden nog vaak openslaan 
Ik heb het boek al half uit en het inspireert mij enorm om in mijn nieuwe rol als controller in een voor mij nieuwe organisatie met een frisse maar gestructureerde blik naar de huidige werkwijze te kijken. Ik ga je boek de komende maanden nog vaak openslaan bij het stroomlijnen van nieuwe werkprocessen – Karin
Ms. Nameless
Add Your Stars

Wat je nog niet wist?

De gehele opbrengst van het boek ‘Houd het simpel’ komt ten goede aan Trees for All

Dat is dus een dubbel feestje! 

Jij hebt voor jouw gemeente een boek in handen waarmee voor eens en altijd je wensen uitkomen: de basis op orde en je hebt stuur- en managementinformatie voorhanden. Én je steunt tegelijk het goede doel. Als dat geen win-win is? 


Veel gestelde vragen

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor elke manager, gemeentesecretaris of bestuurder die eindelijk de basis eens op orde wil brengen.

Kan ik een voorproefje krijgen van het boek?

Klik hier voor 15 gratis pagina’s

Wat maakt het boek ‘Houd het simpel’ anders dan andere managementboeken?

Veel managementboekenzijn gericht op het sturen en optimaliseren van de bedrijfsvoering. Dat lijkt logisch. Alleen… Dat is slechts een symptoomoplossingen. We verliezen daarbij volledig uit het oog dat er bepaalde wetmatigheden zijn die de inrichting van een organisatie bepalen. En juist dáár ligt het goud voor jouw gemeente! In het boek ‘Houd het simpel’ lees je uitgebreid over deze wetmatigheden en maken we deze toepasbaar voor elke gemeente. Zónder daarbij het unieke karakter van jouw gemeente uit het oog te verliezen.