Maatschappelijke Effectsturing

De juiste dingen, juist doen
Het welzijn van de inwoner en de duurzaamheid van de maatschappij centraal stellen, dat is sturen op maatschappelijk effect. Realiseren én verantwoorden dat de gemeente de juiste dingen, juist doet wordt steeds belangrijker. Enerzijds om de toegevoegde waarde van de gemeente daadwerkelijk inzichtelijk te maken, anderzijds om de groeiende kloof tussen de burger en de politiek te dichten.

Inwoners en bedrijven willen weten wat de gemeente nu daadwerkelijk voor hen doet en wat er terecht komt van gemaakte verkiezingsbeloften. Als gemeente moet je dus af van het voortdurende brandjes blussen en de continue focus op de interne bedrijfshuishouding. Het verantwoorden van de verkiezingsbelofte en het behaalde maatschappelijke effect, daar vragen inwoners en bedrijven om. 

Het realiseren en verantwoorden van beleid op basis van maatschappelijk effect levert veel voordelen op:


✓Beleid ontwikkelen en projecten uitvoeren met het hoogste maatschappelijke rendement.

✓Inzicht tussen het welzijn van de inwoners en het gemeentelijke beleid.

✓Stuurinformatie o.b.v. maatschappelijk effect en zijn toegevoegde waarde.

✓Verantwoording o.b.v. doeltreffendheid en doelmatigheid leidt tot rechtmatigheid.

Kom met ons in contact

De step-methode

Met 3 stappen leren wij je hoe maatschappelijke effectsturing ook voor jouw gemeente realiseert. Met de Step-methode leer je om:


1) De maatschappelijke impact te bepalen.

2) De maatschappelijke impact aan de programmabegroting te koppelen.

3) De maatschappelijke impact te verantwoorden.

null

Wij werken graag met gemeenten samen, die het belang onderkennen van de legitimiteit en het sturen op maatschappelijk effect en die dit vorm en inhoud willen geven.

 

Werk jij bij een gemeente en geloof jij ook dat de oplossing niet simpel in het ‘opentrekken van een blik mensen en/of extra middelen’ ligt? Dat de oplossing ligt in het creëren van ruimte in de werkzaamheden, zodat deze vrijgekomen ruimte inzetbaar wordt voor het realiseren van maatschappelijke effectsturing? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Wil jij meer weten over onze begeleiding en niet de kans mislopen dit in 2022 nu echt goed aan te pakken, plan dan via onderstaande knop jouw belmoment met ons in. 


Wij kijken er naar uit om in jullie maatschappelijk resultaat te duiken en er samen een succes van te maken!

Afspraak maken? Wij komen graag met u in contact