organisatieverandering-gemeente
Podcast
Joost
Podcast
1 min

10. Zo laat je organisatieverandering wél slagen

1 min


Er zijn boeken vol over geschreven, er worden trajecten te over voor ingericht in gemeenteland, en toch... toch lijkt het één van de lastigste dingen om voor elkaar te krijgen: organisatieverandering.

Het enige wat constant is in de wereld is verandering. Kijk je terug op de afgelopen jaren dan zag je de komst van drie decentralisaties, zaakgewijs werken, en nu de komst van het ravijnjaar. De daaropvolgende reflex is: de organisatie moet mee in dit bestek en dus is er verandering nodig.

Waarom mislukt organisatieverandering?

We willen het allemaal en toch lukt het niet. Wat zijn de aanwijsbare oorzaken waarom het veranderen van je organisatie keer op keer mislukt? En voor iedereen die het wél wil laten slagen, wat kan je doen?

Geheel op eigen-wijze neemt Joost je in deze aflevering mee in zijn visie op dit onderwerp. Dat doet hij op een filosofische wijze. En voor iedereen die nu denkt: "Nou, dan klik ik de podcast zéker niet aan, want filosofie = zweverig", willen we je tóch uitnodigen om juist wel te luisteren. Filosofie is namelijk met beide benen op de grond, hartstikke ‘blauw’ en behoorlijk ontnuchterend.

Precies díe dingen die nodig zijn om je gemeente succesvol te laten veranderen.

> Na het luisteren van deze aflevering heb je 3 praktische oplossingen in handen, zodat je eindelijk een organisatieverandering wél kan laten slagen. 


Categorieën