stappenplan-voor-problemen-oplossen
Podcast
Joost
Podcast
0 min

11. Fix je problemen! Jouw stappenplan voor elke uitdaging

0 min


Kennis is fijn. Theorie is altijd handig. Maar pas als je het ook daadwerkelijk kan toepassen, dán kan er verandering ontstaan in je gemeente.

In vorige podcastafleveringen heeft Joost allerlei op het oog - of beter gezegd; op het oor - losstaande onderdelen behandeld. Zo hoorde je afleveringen over:

Het stappenplan voor elke uitdaging

Is het mogelijk om met deze kennis een aanvliegroute te bedenken die oplossingen biedt voor meerdere vraagstukken binnen jouw gemeente? Op die manier heb jij een antwoord op de uitdaging waar je op dit moment voorstaat.

Daarvoor duiken we in de wereld van de schuldhulpverlening. Een prangend vraagstuk bij veel gemeenten. Joost haalt de resultaten aan uit het rapport 'Hoe eerder hoe beter', van Reinier van Zutphen, de Nationale ombudsman.

> Wist je bijvoorbeeld dat slechts 25% van de mensen in de schuldhulpverlening bereikt wordt door de gemeenten? Dat betekent dus: 75% van de mensen NIET. Een behoorlijk probleem.

Met deze uitdaging in het achterhoofd neemt Joost je mee in de stappen om dit probleem - en elk ander probleem dat nog in de toekomst ligt, te tackelen.

luister de podcastCategorieën