mechteld-fletcher-douane
Podcast
Joost
Podcast
1 min

13. Mechteld Fletcher van de Douane: veranderen is mensenwerk

1 min


Een fantastische uitdaging, maar het was ook een ‘rough ride’, volgens Mechteld Fletcher, CFO en Directeur Finance & Control bij de Douane.

Haar opdracht? Van scratch af aan de financiële functie opbouwen na de ontvlechting van de Belastingdienst en de Douane. Van een afdeling die in drie jaar gegroeid is van 10 naar 65 professionals, kun je wellicht een voorstelling maken dat het niet zonder slag of stoot ging.

Joost had het genoegen om met Mechteld in gesprek te gaan.

➡️ Wat zijn de belangrijkste lessen die ze leerde van dit verandertraject?

➡️ En wat is het werkelijke geheim van je mensen mee kunnen nemen in verandering?


Een tipje van de sluier

Het geheim zat hem in ieder geval niet (alleen) in het volgen van de verandertheorie van Kotter, de rouwcurve omarmen die medewerkers en managers doorgaan bij verandering, leren loslaten en het verkrijgen van de early adapters en early majority…

Wat dan wel?

We hebben het onder andere over de invloed van de organisatiecultuur en hoe je effectief omgaat met onderstromen binnen een organisatie. Ook geeft Mechteld waardevolle inzichten over het balanceren van instrumentele veranderingen en de menselijke aspecten van transitieprocessen.


“Veranderen is mensenwerk en doe dat met hart voor jezelf en voor de omgeving. Dat vergeten we nog weleens. Maar het is belangrijk, ook om het vol te kunnen houden” – Mechteld Fletcher, CFO en Directeur Finance & Control, Douane


Met praktische tips en persoonlijke ervaringen biedt Mechteld een waardevol verhaal voor iedereen die te maken heeft met veranderprocessen in organisaties!


luister de podcast


Categorieën